Ο πρωταθλητισμός δεν έχει μόνο χαρές, μετάλλια και δημοσιότητα. Άλλωστε μόνο τρεις ανεβαίνουν στο βάθρο... Είναι και η χαρά της συμμετοχής, ειδικά στα μεγάλα γεγονότα, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Tζέλη Σκαρλάτου τα κατάφερε και μίλησε στο gazzetta.gr για τον άθλο της πρόκρισης της για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις παλάμες της να μαρτυρούν το μόχθο!

Αληθινός πρωταθλητής είναι εκείνος που δεν τα παρατά και η Σκαρλάτου είναι τέτοια. Κόντρα στις αντιξοότητες, λόγω έλλειψης ρευστού και απουσία χορηγών, ταξίδευε όπως – όπως από αγώνα σε αγώνα χωρίς προπονητή, χωρίς ομάδα υποστήριξης. Η μόνη στήριξη που είχε ήταν από συναθλητές της από άλλες χώρες, οι οποίοι βλέποντας τον αγώνα της την βοηθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν στα ταξίδια της με την ιστιοσανίδα της.

Δεν λιγοψύχησε όμως ποτέ! Ποτέ δεν το έβαλε κάτω και δικαιώθηκε, αφού πια η ΜΕΤΚΑ την πίστεψε και πλέον μπορεί αναπόσπαστη να δουλέψει για να πραγματοποιήσει ένα ακόμη όνειρο της, που δεν είναι άλλο από το να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Τον κόπο που έχει κάνει για να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για το Ρίο τον μαρτυρούν οι πληγωμένες της παλάμες. Εκεί φαίνεται το μεγαλείο της προσπάθειας, που αψηφά τον πόνο!

Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί της μετά την τεράστια επιτυχία πρόκρισης της στο Ρίο μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RS:X του Ομάν, με την έμπειρη ιστιοπλόο να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά και την ανακούφιση της: «Επιτέλους σπίτι και ξεκούραση. Νιώθω μεγάλη ανακούφιση και ικανοποίηση αυτήν την στιγμή γιατί ίσως και να ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω τρέξει.
Η αλήθεια είναι ότι το ήθελα πολύ και δούλεψα πιο σκληρά απ' ότι τα τελευταία 20 χρόνια!
Βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα που έχω υπάρξει, αλλά χρειαζόταν αυτή η υπέρβαση γιατί το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ.

Ήταν απίστευτα δύσκολη όλη η προετοιμασία γιατί δεν είχα χορηγό και προπονητή. Στάθηκα όπως πολύ τυχερή επιτέλους και ακριβώς μία εβδομάδα πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η εταιρεία ΜΕΤΚΑ, μέλος του Ομίλου Μυτιληναίος πίστεψε σε μένα και έγινε βασικός χορηγός μου. Έτσι, στο Ομάν είχε την δυνατότητα να ταξιδέψει μαζί μου ο προπονητής και αδελφός μου Νικόλας Σκαρλάτος, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν νομίζω να τα είχα καταφέρει».

Διάβασε περισσότερα στο: Σκαρλάτου: «Δούλεψα πιο σκληρά απ' ότι τα τελευταία 20 χρόνια!» | Ιστιοπλοΐα | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts