Λευκάδα, Βασιλική

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός των Αγρινιωτών, η Λευκάδα, ολοένα και πιο συχνά συγκαταλέγεται στους δημοφιλείς προορισμούς όλης της Ευρώπης! Το γειτονικό νησί, σύμφωνα με την αγγλική Telegraph, βρίσκεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα μέρη της Ευρώπης για οικογένειες με εφήβους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στον τυπικό διαγωνισμό συμμετείχαν προορισμοί από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία, με την Λευκάδα να έρχεται στην 6η θέση της σχετικής λίστας. Στην λίστα της Telegraph βρίσκεται ακόμη ένας ελληνικός προορισμός, η Βουλιαγμένη, που βρίσκεται στην 5η θέση.

Τι λέει λοιπόν για την Λευκάδα η Telegraph;

“Οι έφηβοι που ασχολούνται με τα αθλήματα, θα λατρέψουν τη Λευκάδα με τις εντυπωσιακά όμορφες παραλίες της και τα προκλητικά θαλάσσια σπορ. Αποφύγετε την τουριστική ανατολική ακτή και βάλτε πλώρη αντ’αυτού για την απομονωμένη δυτική ακτή, για το χωριό του Άγιου Νικήτα που έχει θέα την εκπληκτική τιρκουάζ θάλασσα.

Τα θαλάσσια σπορ στη Λευκάδα και οι όμορφες παραλίες της θα προσφέρουν κάτι για κάθε μέλος της οικογένειας.

Σε κοντινή απόσταση έχετε το Κάθισμα (2,5 μίλια) μια δημοφιλή βοτσαλωτή παραλία με καφέ και ταβέρνες και την χαμηλών τόνων βοτσαλωτή παραλία των Μύλων (που πηγαίνει κανείς με βάρκα). Στη νότια ακτή, η Βασιλική προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για ιστιοσανίδα και καταδύσεις ενώ ο Άγιος Ιωάννης, κοντά στην πόλη είναι ο κατεξοχήν τοπ προορισμός για kitesurfing. Για καθαρή άμμο και θάλασσα, η παραλία στο Πόρτο Κατσίκι, είναι η πιο πολυφωτογραφημένη ενώ η παραλία των Εγκρεμνών είναι υπέροχη αν και θα πρέπει να ελέγξετε για το πως θα πάτε εκεί.»

Source: agriniovoice.gr

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts