cesmen kokkalanis4

Άτυχος στάθηκε ο Βύρων Κοκκάλανης στην τελική κούρσα του ευρωπαϊκου πρωταθλήματος ιστιοπλοϊας του Τσεσμέ, καθώς ένα λάθος του κόστισε το πολυπόθητο μετάλλιο.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 στην πόλη Μπρεστ, δεν κατάφερε δυστυχώς να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού ένα πρόωρο τακ τον έφερε στην 7η θέση της τελευταίας ιστιοδρομίας και στην 4η της γενικής κατάταξης, δηλαδή μία μόλις θέση από το βάθρο!

Μιλώντας από την τουρκική πόλη, από την οποία επιστρέφει το πρωί της Δευτέρας, ο 6ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου δήλωσε: "Δυστυχώς ενώ είχα καλό ξεκίνημα στην κούρσα, από 2ος τερμάτισα τελικά 7ος, με αποτέλεσμα να πέσω στην 4η θέση της γενικής κατάταξης."

Έφταιξε κάτι ιδιαίτερο; Σε επηρέασε μήπως ο καιρός;
Όχι, ο καιρός ήταν καλός. Είχαμε δυνατό αέρα, χωρίς να δημιουργεί όμως πρόβλημα σε κανέναν. Μία λάθος επιλογή που έκανα ήταν αυτή που μου κόστισε δυστυχώς πέντε θέσεις. Στη δική μας ορολογία, το λάθος μου ήταν το εξής: έκανα νωρίς τακ (σ.σ. είναι η στροφή όταν η ιστιοσανίδα πλέει όρτσα, δηλαδή προς τον "καιρό"), με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να περάσω τη σημαδούρα κατευθείαν και έτσι αναγκάστηκα να κάνω δύο τακ παραπάνω, κάτι που μου κόστισε πολύτιμα μέτρα από τον ανταγωνισμό.

Τα μετάλλια που κατέληξαν;

Πρώτος ήταν ο Πολωνός Πιοτρ Μίσκα, δεύτερος ο Γάλλος Ζουλιέν Μπότεμς και τρίτος ο Πολωνός Πρζέμισλαβ Μιαρτσίνσκι.
Επόμενος στόχος σου;
Μεταξύ 3-7 Αυγούστου έχουμε την προ-Ολυμπιάδα στο Ρίο και 13-19 Σεπτεμβρίου είναι το παγκόσμιο στην Ισπανία, που θα δώσει και την πρόκριση των χωρών για το 2016.

Source: sportsfeed.gr

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts