surf-kalo-nero.JPG

Βουνό ή θάλασσα; Πούδρες ή κύματα;

Κάθε φορά που ένα δυνατό νότιο καιρικό σύστημα επηρεάζει την Ελλάδα, δεν ξέρεις τι να διαλέξεις! Aν είσαι λάτρης του ski και του surf, βλέπεις, οι συνθήκες είναι ιδανικές ταυτόχρονα.

Μήπως τελικά και βουνό και θάλασσα; και ski και surf; Αυτό, ιδανικά, θα πλαισίωνε μια ονειρική μέρα, σκέφτεσαι. Γαλλία; Χιλή; Νέα Ζηλανδία; ...Ελλάδα!
Ζω στην Ελλάδα, σε μία τόσο μικρή σε έκταση χώρα που όμως προσφέρει terrain τόσο για ski όσο και για surf!

Πέμπτη 23/01:

Γιώργος Κλαουδάτος, Γιάννης Κοτιλέας, Χρήστος Τσούτσιας. Παίζουμε χαλασμένο τηλέφωνο προκειμένου να προγραμματίσουμε ορειβατική εκδρομή στο Μαίναλο για την επομένη. Στο μεταξύ οι παραπάνω σκέψεις τριγυρνούν μέσα στο μυαλό μου και αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι δυνατό να βρεθώ σε κάποιο spot της Πελοποννήσου δύο μέρες μετά και να κυνηγήσω και το swell.
Χρήστος στο τηλέφωνο και με ρωτάει γεμάτος ενθουσιασμό αν θα έχει καλές συνθήκες για surf την ημέρα της Παρασκευής! Λίγο αργότερα με ενημερώνει “Θα πάμε για ski και θα κατέβουμε για surf στο Καλό Νερό την ίδια μέρα - Όλα μπόμπα για αύριο!”
"Θα πάμε για ski και θα κατέβουμε για surf στο Καλό Νερό την ίδια μέρα"

mageia-ski-poudra.png

Παρασκευή 24/01:
10:00 π.μ. - Μαίναλο:

Φρέσκο χιόνι και εξακολουθεί να “ρίχνει χαρτοπετσέτες”. Οι τέλειες συνθήκες που περιγράφουν μία epic pow day! Οι ομορφότερες στροφές μέσα σε φρέσκο χιόνι, σε διαφορετικές διαδρομές κάθε φορά, συνεχείς απογειώσεις σε “pillows”, εναλλαγές κλίσεων και όλα αυτά κάτω από πανύψηλα, ολόλευκα δέντρα, μακριά από την πολυκοσμία και τη δυσφορία. Η απόλυτη ελευθερία! Η αίσθηση ότι πετάς! Αυτή είναι άλλωστε η μαγεία του ski στην πούδρα...

14:00 μ.μ. - τελευταία κατάβαση για τη μέρα:
Αρχίζει να γίνεται παράξενη η αίσθηση του χιονιού έχοντας στο μυαλό μου ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε στη θάλασσα. “Φύγαμε από το βουνό με χαμόγελο, λέει ο Γιάννης, για να δούμε θα φύγουμε από τη θάλασσα με το ίδιο χαμόγελο; αν γίνει αυτό θα είναι τέλειο” Ανυπομονησία, περιέργεια.
“Όντως θα καταφέρουμε να σερφάρουμε; Θα είναι οι συνθήκες καλές; Θα προλάβουμε;”
Η αλήθεια είναι ότι ο ήλιος δεν λέει να δύσει για εμάς και έτσι σιγά σιγά επιστρέφουμε “στον πολιτισμό”, προσεγγίζοντας το Καλό Νερό.

16:00 μ.μ. - Καλό Νερό:

Αντικρίζουμε το σετ, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να μπούμε στο νερό. Οι συνθήκες πάρα πολύ καλές: glassy, offshore γραμμές 1,5-2 μέτρα και το απογευματινό session ξεκινά. Μετά τα δύο πρώτα κύματα βρίσκομαι πάλι στο line-up και σκέφτομαι ότι έχουμε περάσει μία γεμάτη μέρα στο βουνό με πούδρες και είμαστε ακόμα εδώ να εκμεταλλευτούμε την ημέρα στο έπακρο/μέχρι τέλους.

18:30 μ.μ. - Στο δρόμο της επιστροφής για Αθήνα:

Μία ονειρική μέρα λαμβάνει τέλος από τα 1900μ. με τις πούδρες στη θάλασσα με τα κύματα. Το χαμόγελο καρφωμένο στο πρόσωπο, ίσως μεγαλύτερο από αυτό που πίστευε αρχικά ο Γιάννης.
Και τελικά αυτό το χαμόγελο είναι πολλά:
Είναι η φύση που μας προσέφερε όλα αυτά τα όμορφα τοπία και τις συνθήκες που επιθυμούσαμε.
Είναι η αντίφαση των σκηνικών που βιώσαμε, οι εναλλαγές των αισθήσεων, και μάλιστα, σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Είναι όμως και η παρέα! Αυτοί που λατρεύουν από κοινού την περιπέτεια και θέλουν κάθε άτομο να περνάει εξίσου όμορφα, και πάνω απ’ όλα έχουν την όρεξη και το μεράκι να κάνουν την κάθε στιγμή ξεχωριστή.
Είναι όλα αυτά, στην Ελλάδα μας!

Πηγή: redbull.com - Ανδριάννα Μπελδέκου

 

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts