Topic-icon Επιλογή 2ου πανιού και επόμενα βήματα στην Αθήνα

Καλησπέρα σε όλους!

Μετά από ~5 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών να συστηματοποιήσω την εκμάθηση windsurf κατάφερα από τον Φεβρουάριο του '22 έως σήμερα να κάνω ~25 μαθήματα έχοντας πλέον μια μικρή αυτοπεποίθηση να κάνω πλέον τα πρώτα μου βήματα χωρίς δάσκαλο. Είμαι 75 κιλά και 1,80 και προχώρησα στην αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού:

- σανίδα RRD firemove 140lt (240x90)
- άλμπουρο 400 rdm 50%
- πανί 5.7

Θέλοντας να συνεχίσω το windsurf και το χειμώνα ξεκίνησα να αναζητώ και ένα 2ο πανάκι ~4.7 που να τριμάρει στο ίδιο άλμπουρο ώστε να μπορώ να μπαίνω στη θάλασσα με περισσότερο εύρος συνθηκών. Πιστεύετε σκέφτομαι σωστά; Μήπως η σανίδα μου είναι για μεγαλύτερα πανιά; Δεδομένου ότι ξεκίνησα δειλά να κάνω στη Λούτσα και θέλω να δοκιμάσω και Ανάβυσσο που ακούω είναι καλύτερα για αρχάριο, τι θα με συμβουλεύατε στη φάση που είμαι;

Όσον αφορά το επίπεδο μου, έχω μάθει γάντζο και στα τελευταία μαθήματα με σανίδα 162lt (αλλα αρκετά στενή) κατάφερα να μπω δέστρες και να πλανάρω σταθερά για περίπου 10 δευτερόλεπτα (τρομερή αίσθηση!!!). Βγάζω επίσης waterstart.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Καλως όρισες.
Αν ήδη κάνεις Waterstart άνετα και είναι πού καλό,
Όμως τα βήματα που πας να κάνεις είναι λίγο άκαιρα.
Η Σανίδα δεν είναι για τέτοια πανιά, αλά για τουλαχιστον 6,5 ή 7 τετραγωνικά.
Οπότε στην φάση που βρίσκεσαι πρέπει να επiμείνεις και να δουλέψεις στο πλανάρισμα με light αέρα 4 BF και αφού μάθεις να πλανάρεις καλά, μετά πας σε σανίδα κάτω από 120 λίτρα, ειδικά με τα κιλά σου μπορείς και σε μικρότερες σανίδες.
Αν πρόκειται να κρατήσεις την μεγάλη αυτή σανίδα πρέπει αν βρεις κι ένα 7άρι πανί για να ταιριάζει, οπότε μπορείς να την έχεις για καλοκαίρι με συνθήκες γύρω στα 4 Bf.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πολύ χρήσιμη για εμένα σε αυτή τη φάση!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Η αλήθεια είναι ότι θα σου χρειαστεί και ένα μικρότερο πανί όπως αυτό που ψάχνεις και μεγαλύτερο όπως σου λέει ο φίλος παραπάνω. Πρέπει να αποφασίσεις με βάση το τι σου λείπει περισσότερο όταν πας στη παραλία. Ίσως καλύτερα να περιμένεις λίγο πριν αποφασίσεις γιατί σύντομα, αφού πλασάρεις πλέον,θα αρχίσεις να ψάχνεσαι και για μικρότερη σανίδα :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.082 δευτερόλεπτα
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts