surf

Στην ομοσπονδία του Κάνοε Καγιάκ, εντάχθηκε το σέρφινγκ (κυματολίσθηση με σανίδα), το ένα από τα πέντε νέα αθλήματα που θα κάνουν πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Άθλημα όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην χώρα μας, αντίθετα απ' ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχείa της International Surfing Association (ISA), με το άθλημα ασχολούνται περίπου 30 εκατομμύρια surfers, κάθε ηλικίας, σε 100 χώρες

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας κανόε καγιάκ: «Το άθλημα του Surfing είναι Ολυμπιακό Άθλημα καθώς έχει ενταχθεί στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα του ΤΟΚΙΟ 2020. Με την ένταξη του SURFING η Ομοσπονδία έχει στη σκέπη της τρία Ολυμπιακά Αθλήματα τα οποία σε συνεργασία με τα σωματεία-μέλη της και τους αρμόδιους φορείς αναπτύσσει με γνώμονα το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, προκειμένου να προστατέψει τα αθλήματά της, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή της οποίας είναι μέλος, θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν από τον Ολυμπιακό Χάρτη, τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς και τη σχετική νομοθεσία.Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι με την από 20/03/2017 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το άθλημα Κυματολίσθηση με Σανίδα (Surfing) υπάγεται πλέον στα αθλήματα που καλλιεργεί η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ.

Το άθλημα του Surfing είναι Ολυμπιακό Άθλημα καθώς έχει ενταχθεί στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα του ΤΟΚΙΟ 2020. Με την ένταξη του SURFING η Ομοσπονδία έχει στη σκέπη της τρία Ολυμπιακά Αθλήματα τα οποία σε συνεργασία με τα σωματεία-μέλη της και τους αρμόδιους φορείς αναπτύσσει με γνώμονα το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ, προκειμένου να προστατέψει τα αθλήματά της, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή της οποίας είναι μέλος, θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της που απορρέουν από τον Ολυμπιακό Χάρτη, τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς και τη σχετική νομοθεσία»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αντώνης Νικολόπουλος, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να αναθέσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ το άθλημα του Surfing. Δηλώνω ότι ως ο μοναδικός φορέας που έχει δικαιοδοσία να καλλιεργήσει το άθλημα στην Ελλάδα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με την αρωγή πάντα της πολιτείας, να φτάσουμε το άθλημα σε υψηλό επίπεδο. Στόχος όλων αυτών των ενεργειών μας είναι το άθλημα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Τόκυο το 2020».

Θυμίζουμε ότι μαζί με το Surfing στο ολυμπιακό πρόγραμμα των Αγώνων του 2020 εντάχθηκαν το skateboard, το καράτε, η αναρρίχηση και το μπέιζμπολ/σόφτμπολ.

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts