KingofKite

Το Kitesurfing είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο υδάτινο σπορ παγκοσμίως και η Κύπρος φιλοξενεί για πέμπτη συνεχή χρονιά μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες διοργανώσεις της ανατολικής Μεσογείου.

Το King of Kite διεξάγεται 15-16 Ιουλίου στην παραλία Σοφτάδες, στη Λάρνακα, προσελκύοντας πέραν των 120 αθλητών.

Οι καλύτεροι Κύπριοι kite surfers θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους αθλητές από Ισραήλ, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία, καθώς επίσης και Βρετανούς και Ρώσους μόνιμους κάτοικους Κύπρου, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή Τουρκοκύπριων.

Guest star της φετινής διοργάνωσης είναι ο Βρετανός αθλητής της Red Bull και ο σπουδαιότερος ίσως kite surfer σήμερα στον κόσμο –πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και νικητής για δύο συνεχόμενες χρονιές (2015 και 2016) του πιο διάσημου διαγωνισμού kiteboarding στον κόσμο, του Red Bull King of the Air – Aaron Hadlow, ο οποίος σε ρόλο κριτή θα αναδείξει το Βασιλιά και τη Βασίλισσα του Kite για το 2017 και εννοείται θα μοιραστεί με διαγωνιζόμενους και θεατές ορισμένα από τα μυστικά του σπορ, μπαίνοντας στο νερό για φιγούρες που θα κόψουν την ανάσα.

Ο αγώνας χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: την αγωνιστική, που μαζεύει τις πιο πολλές συμμετοχές και στην οποία νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει πρώτος, αλλά και την Free Style, οι αγώνες της οποίας διεξάγονται κοντά στην ακτή και ο νικητής προκύπτει μέσα από τη βαθμολογία των κριτών.

Οι άντρες διαγωνιζόμενοι διαχωρίζονται σε δύο γκρουπ ανάλογα με το σωματικό τους βάρος, ενώ υπάρχει και το γυναικείο γκρουπ. Στην αγωνιστική κατηγορία του King of Kite αναμένονται περίπου 90 αθλητές, ενώ άλλοι 32 θα λάβουν μέρος στο Free Style.

Το King of Kite αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Kitesurfing (Αετοσανίδας) και τη μοναδική διεθνή διοργάνωση Kitesurfing στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλία των Σοφτάδων, αποτελεί και την μόνη παραλία στην Κύπρο που έχει τις σχετικές άδειες για φιλοξενία Kitesurfing, ένα άθλημα που για λόγους ασφάλειας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σε ακτές λουόμενων.

Τη διοργάνωση στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Λάρνακας.

To Kahuna Surfhouse κατά το διήμερο των αγώνων αναμένεται να προσελκύσει πάνω από χίλιους θεατές, οι οποίοι θα μπορούν εκτός από το μοναδικό θέαμα γεμάτο από τους επίδοξους kite surfers να περάσουν ένα ξεχωριστό διήμερο στη παραλία των Σοφτάδων κάτω από το καυτό ήλιο παρέα με μουσική, ΚΕO και φαγητό.

To King of Kite 2017 αποτελεί το τέλειο άλλοθι για όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης και ενδιαφερόντων για μια απολαυστική απόδραση στη παραλία.

To King of Kite 2017 παρουσιάζει η Cablenet ενώ τα βραβεία στους νικητές του αγώνα δίνει η Gshock Watches.

Ηλίας Μαντοβάνης (διοργανωτής King of Kite): «Είμαστε ευλογημένοι»

«Η Κύπρος μοιάζει ιδανικός προορισμός για kitesurfing. Έχουμε τον αέρα, τη θάλασσα, ηλιοφάνεια και ψηλές θερμοκρασίες τις πιο πολλές μέρες του χρόνου. Είμαστε ευλογημένοι.

Ήδη πολλοί ξένοι έρχονται στην Κύπρο για Kitesurfing. Εάν επενδύσουμε στο σπορ, τα οφέλη για τον τουρισμό και την οικονομία θα είναι μεγάλα.

Πέραν των άλλων, πρόκειται για ένα σχετικά ακριβό σπορ, αφού ένα σετ εξοπλισμού κοστίζει περίπου 2.500 ευρώ. Και ένας αθλητής αγώνων δεν περιορίζεται σε ένα σετ», εξηγεί ο πολύπειρος εκπαιδευτής και διοργανωτής του King of Kite, Ηλίας Μαντοβάνης.

«Όταν το 2013 διοργανώσαμε το πρώτο King of Kite η ανταπόκριση αθλητών και θεατών ήταν πέραν του αναμενόμενου. Στόχος εξ αρχής ήταν να φέρουμε κάποιους επαγγελματίες αθλητές, ώστε μέσα από την τριβή μαζί τους να ανέβει το επίπεδο των Κύπριων αθλητών».

Σχετικά με το μέλλον του King of Kite, ο Ηλίας Μαντοβάνη δεν κρύβει πως όραμά του είναι η ανάπτυξη της διοργάνωσης ως η σημαντικότερη στη Μεσόγειο, φτάνοντάς την στο επίπεδο αντίστοιχων διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην Ασία.

Πρόκειται για ένα σπορ που αναπτύσσεται παγκοσμίως, κτυπάει την πόρτα των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ ήδη συναντάται σε παγκόσμιους αγώνες ιστιοπλοΐας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου

Ημέρα 1η

11:00–13:00 Εγγραφές Αθλητών

13:30 Ενημέρωση Αθλητών Slalom 

14:00 Αγώνας Slalom Ανδρών (Heavy) & Γυναικών Slalom

14:30 Αγώνας Slalom Ανδρών (Light) 

14:00–14:45 Επίδειξη από τον Aaron Hadlow 

15:00 Ενημέρωση Αθλητών Free Air

15:30–17:00 Αγώνας Free Air

17:00–18:00 Πίστα ανοικτή για όλους τους αθλητές 

18:00 Απονομή Επάθλων  

18:30 Πάρτυ

Ημέρα 2η

13:00 Workshop με τον Aaron Ηadlow

* για τυχών αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά και για όλες τις ενημερώσεις παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του event www.kingofkite.com και τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook https://www.facebook.com/events/1339274129474270/

Περισσότερες πληροφορίες

Website: http://kahunasurfhouse.eu/king-of-kite

Facebook: https://www.facebook.com/events/1339274129474270/

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts