To Eλ Σαλβαδόρ προσπαθεί να δαμάσει τα κύματα και να αποτινάξει την φήμη της χώρας όπου βασιλεύει η βία και οι συμμορίες. Σε αυτή την προσπάθεια, πρωταρχικό ρόλο παίζει ο τουρισμός καθώς αναδεικνύεται σε δημοφιλή προορισμό για σέρφερς από όλο τον κόσμο.

Το Puro Surf στο Ελ Ζόντε διαθέτει ξενοδοχείο αλλά και ακαδημία σερφ



Ο Μαρτσέλο Καστεγιάνος ιδρυτής της Puro Surf εξηγεί: Πρώτα απ΄όλα υπάρχει το άθλημα, όταν αρχίζεις να μαθαίνεις και να κάνεις σερφ τότε υιοθετείς και τον τρόπο ζωής του σέρφερ. Οταν συμβαίνει αυτό τότε υπάρχει η βιομηχανία έρχεται και προμηθεύει ό,τι χρειάζεται. Πιστεύω ότι αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε τα πάντα και να αναπτύξουμε το σερφ ως σπορ, ως τρόπο ζωής και ως αγορά. Αυτό θα έχει τεράστια επιρροή στο ΅Ελ Σαλβαδόρ.

Η Puro Surf συνεργάζεται με μη κυβερνητικές οργανώσεις βοηθώντας τις κοινότητες στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης ενώ συνεργάζεται με τους ντόπιους για να αγοράσει τα προϊόντα τους. Η ακαδημία χρηματοδοτεί διάφορες σχολές αλλά και εργαστήρια για μικρά παιδιά

Η Σελίνα ντε Σόλα είναι συνιδρύτρια και αντιπρόεδρος στα προγράμματα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Glasswing International

Υπάρχει μεγάλη δυναμική και περιθώρια ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας. Είναι πολύ όμορφο - υπάρχουν δυνατότητες ακόμα και με αυτό που κάνει το Puro Surf με τη σχολή surf , την ακαδημία. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα ξενοδοχείο και μια επιχείρηση όπως αυτή, μια τέτοια εταιρεία μπορεί να αναπτύξει πραγματικά τη χώρα και να αναδείξει τα ταλέντα και τις δυνατότητες της χώρας ώστε να ξεφύγει από το στίγμα που φέρει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού το Ελ Σαλβαδόρ υποδέχτηκε το 2016 2 εκατομμύρια επισκέπτες και από τότε η ετήσια αύξηση είναι της τάξης του 10%.

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts