kitesurfing-744x559.jpg
Η έκθεση του Ντίσελντορφ είναι η πιο σημαντική σε ό,τι αφορά το θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και τις θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες.

«Βλέπουμε πως για τη Ρόδο έρχεται μια καλή χρονιά για τα θαλάσσια σπορ» δήλωσε προς τη ‘δημοκρατική’ από τη BOOT όπου βρισκόταν ο κ. Tobias Gottfried, ιδιοκτήτης κέντρου wind & kite surf στην περιοχή Θεολόγου. Οι κρατήσεις έρχονται κυρίως από τους γερμανόφωνους λαούς (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) και ηλικίες από 20 έως 35 ετών. Η Ρόδος είναι ανεγνωρισμένο κέντρο σε όλη την Ευρώπη και αποτελεί πραγματική πρόκληση για τους λάτρεις της σανίδας. Ολοι τους, ξεκινούν πάντα απολαμβάνοντας τις υποδομές που υπάρχουν κοντά στο ξενοδοχείο τους και ακολούθως δοκιμάζουν όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Ιαλυσός, Θεολόγος, Φάνες, Πρασονήσι βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών.

Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το «όσοι περισσότεροι, τόσο το καλύτερο». Η δημιουργία σοβαρών και μεγάλων κέντρων θαλάσσιων σπορ μόνο οφέλη δημιουργεί για τον τόπο. Μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, όλοι οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου έχουν ήδη λάβει στα χέρια τους την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας (πέρυσι η ίδια άδεια είχε χορηγηθεί στα μέσα του Ιουνίου).

Πού υστερεί η Ρόδος

Οι ανοιξιάτικες βροχές των τελευταίων ετών στη Ρόδο έχουν δημιουργήσει ένα θέμα για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.
Εξαιτίας αυτής της πιθανότητας είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο, όπου εκεί η Ανοιξη υπόσχεται πιο ζεστές και κυρίως στεγνές ημέρες.
Η Αίγυπτος αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και σήμερα είναι ίσως ο σημαντικότερος προορισμός για τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Αυτό φάνηκε και από την παρουσία που είχε στη μεγάλη τουριστική έκθεση του Ντίσελντορφ. Ολόκληρη η Αραβική Δημοκρατία είχε επενδύσει για τη δημιουργία του περιπτέρου, στοιχείο που δείχνει και το πόσο η χώρα αυτή ενδιαφέρεται για την στήριξη των επιμέρους τουριστικών της προϊόντων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές των τουριστικών πακέτων της Αιγύπτου είναι εξαιρετικά χαμηλές και αδύνατον να της ανταγωνιστεί μια οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση.
«Εμείς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική ανταγωνισμού των τιμών. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις τιμές όχι μόνο λόγω της υψηλής φορολογίας που έχουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και επειδή δεν θέλουμε να πωλούνται τα πακέτα τουρισμού για τη Ρόδο σε τόσο χαμηλές τιμές».
Η δήλωση έγινε από τον κ. Gottfried που ωστόσο συμπλήρωσε «υπάρχουν πρακτικές που ακολουθούνται στην Αίγυπτο και πρέπει να τις υιοθετήσουμε.
Το να διατηρούμε τις παραλίες καθαρές όλο το χρόνο, το να συνεργαζόμαστε σε θέματα marketing, όπως και να προωθηθεί η δημιουργία μεγάλων event με επίκεντρο τις ακτές είναι δράσεις που είναι πια απαραίτητο να γίνουν. Το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας διασκέδαση μαζί με τις διακοπές τους».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts