1lightning.jpg.png

Η Λουζιμάρα Σόουζα σκοτώθηκε ακαριαία από κεραυνό φέρνοντας στην επικαιρότητα το θέμα της προστασίας των σέρφερ.
Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινότητα των σέρφερ με την είδηση του θανάτου της πρωταθλήτριας Βραζιλίας Λουζιμάρα Σόουζα όταν χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα της προπόνησης της.

Η 23χρονη Σόουζα έκανε προπόνηση στην περιοχή Σεαρά όταν ξέσπασε καταιγίδα. Ενας κεραυνός έπεσε στη θάλασσα ακριβώς δίπλα από το σημείο που βρισκόταν και εκτιμούν αυτόπτες μάρτυρες ο θάνατος της πρέπει να ήταν ακαριαίος. Συναθλητές της έτρεξαν αμέσως κοντά της και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο θάνατος της Λουζιμάρα Σόουζα γίνεται αφορμή να ξεκινήσει καμπάνια ώστε να ενημερωθούν όλοι οι σέρφερ για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τους κεραυνούς την ώρα των καταιγίδων οι οποίες λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου έχουν όλο και μεγαλύτερη ένταση. Ηδη, υπάρχει ανοικτό ζήτημα για την ασφάλεια των σέρφερ από καρχαρίες αλλά και τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καθώς υπάρχουν διαγωνισμοί που ωθούν πολλούς αθλητές σε ακραίες καταστάσεις με τεράστια κύματα ακόμα και σε απαγορευμένες για σερφ ακτές.

Social Share: