kitesurf-750x500.jpg

Αυλαία ρίχνουν για φέτος οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας –ένα σημείο αναφοράς και αγαπημένος θεσμός για τον τόπο, μια γιορτή της Θάλασσας και των ανθρώπων που την αγαπούν –, προσκαλώντας τον κόσμο την Κυριακή 12 Μαΐου, σε μία διοργάνωση γεμάτη δράσεις με κοινό σημείο αναφοράς το υγρό στοιχείο. Μια μέρα αφιερωμένη στη θάλασσα και τις ποίκιλες αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν από δωρεάν μαθήματα Windsurfing – SUP και καλλιτεχνικές εκθέσεις μέχρι να διασκεδάσουν με Αιγαιοπελαγίτικα μουσικοχορευτικά δρώμενα.Κι όλα αυτά συνδυασμένα με τη δυνατότητα επίσκεψης σε έναν από τους 25 διατηρητέους φάρους της χώρας, το Φάρο του Αγγελοχωρίου, χαρακτηρισμένο από το 1998 ως Διατηρητέο Νεότερο Μνημείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

Οι δράσεις αποτελούν μέρος του «EMD in My Country» του συνεδρίου EUROPEAN MARITIME DAY 2019 στη Λισσαβόνα-Πορτογαλία #EMDInMyCountry #EMD2019, ενώ το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ (9:00 – 15:00) / Παραλία Αγγελοχωρίου / «ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΛΕ» – Μια μεγάλη Γιορτή για τη Θάλασσα!

9:00 – 13:00 «Μεγάλο Έμβολο – ΦΑΡΟΣ Αγγελοχωρίου» (Ανοιχτό για το κοινό – ξενάγηση)Η παρούσα προσπάθεια αποσκοπεί στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Φάρων.
10:00 – 13:00 Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΑΜΕ Το macrame αποτελεί μια μορφή κλωστοϋφαντουργίας, στην οποία κάνεις κόμπους με τα χέρια. Οι ναυτικοί υιοθέτησαν τεχνικές του μακραμέ, τις οποίες ενσωμάτωσαν στις δικές τους μεθόδους κομποδεσίματος. Παρουσίαση από την κα. Ελευθερία Βαρβέρη,στις εγκαταστάσεις του Active sport Club – Watersports, παραλία Αγγελοχωρίου.
10:00 – 13:00 «WindSurf/Sup, on the Wave» OPEN DOORS – Γνωρίζουμε το άθλημα του Windsurf και του Sup από αντίστοιχο προπονητή στις εγκαταστάσεις του Active sport Club – Watersports, παραλία Αγγελοχωρίου.
10:00 – 15:00 Collap(SEA) –Καλλιτεχνική έκθεση (Installation art), με μεγάλα θαλασσινά γλυπτά της καλλιτέχνιδος, κας. Στέλλας Βαρνά, στο Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής, στην παραλία Αγγελοχωρίου, με τη στήριξη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου.
10:00 – 15:00 «ΛΙΜΑΝΙΑ» Έκθεση έργων από τα: 2ο& 3ο Δημοτικό Σχ. Περαίας, 2ο Δημοτικό Σχ. N. Mηχανιώνας, Δημοτικό Σχ. Αγγελοχωρίου, 1ο Γυμνάσιο Περαίας, Π.Ο.Σ.Π Περαίας (Χ. Μητρούσης), Μ.Π.Σ. Ν.Μηχανιώνας (Γ.Καψιδάκης), Μ.Π.Σ. Αγγελοχωρίου (Λ.Γρέδη)καιΚΔΑΠ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού, στο Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής, στην παραλία Αγγελοχωρίου, με τη στήριξη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου.
10:00-13.00 «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών
Κιόσκι από το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας.
13:00 – 15:00 – Τελετή Λήξης: Τιμητικές Διακρίσεις, αιγαιοπελαγίτικη μουσική, παραδοσιακές γεύσεις από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με το Τμήμα Πολιτισμού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.) στο τηλέφωνο:23923 – 30363 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ για τις δράσεις ενημερώνεστε στη σελίδα FB για τις Ημέρες Θάλασσας Δήμου Θερμαϊκού, https://www.facebook.com/SeaThermaikos/

Οι δράσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας 2019 αφιερώνονται συμβολικά
στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΙΔΑΝΙΚΑ» υπέρ των Ανθρώπων με νοητική αναπηρία – www.idanika.gr

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts