jean mark smΑγαπητοί μου φίλοι,
βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω  τον αγώνα  Long Distance που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 19-20 Μαΐου.

Οι πρώτες συμμεροχές, κλικ εδώ:

Αναλυτικά, την οργάνωσηκαι διεξαγωγή του αγώνα έχει αναλάβει και πάλι ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βάρης Βάρκιζας με την υποστήριξη των  αναγνωρισμένων κλάσεων    Hellenic Speed Slalom Association και Greek Formula Windsurfing Association.

Η διαδρομή:Βάρκιζα-Σαρωνίδα-Βάρκιζα για free riders, bic techno και γυναίκες                                                                                                               

Κατηγορίες: Freeride / Slalom / Formula / RSX / BicTechno / Womens Overall

Η προκύρηξη του αγώνα είναι διαθέσιμη στο www.naovv.gr

 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν online στο παραπάνω site. Επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας  και δείτε ποιοι θα συμμετάσχουν, με ένα κλικ στην entry list του αγώνα (η λίστα θα αναβαθμίζετε κάθε 24 ώρες).                                                                                                               Την πρώτη ημέρα των αγώνων, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στην γραμματεία του ΝΑΟΒΒ.                                                                                                    

Δηλώσεις την ημέρα των αγώνων θα γίνονται δεκτές αλλά για δική σας εξυπηρέτηση, δεν το συνιστούμε. Το κόστος συμμετοχής είναι 25euro για τα μέλη των παραπάνω κλάσεων και 30euro για τα μη μέλη. Επιπροσθέτως,  για όσους θέλουν, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μέλη σε όποια από τις παραπάνω κλάσεις επιθυμούν.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Δελτίο αθλητή και ασφάλεια δεν είναι υποχρεωτικά αλλά όποιοι έχουν, παρακαλούμε να τα προσκομίσουν.

Νούμερα στα πανιά είναι υποχρεωτικά. Το υλικό και ο τρόπος κατασκευής  δεν έχουν τόσο σημασία όσο το να είναι ευδιάκριτα. Το ιδανικό νούμερο είναι  άσπρο αυτοκόλλητο με τον αριθμό τυπωμένο σε μαύρο χρώμα διάστασης 50x30εκ περίπου για έναν τριψήφιο αριθμό, μη συμπεριλαμβανομένου το GRE που δεν είναι υποχρεωτικό.                                                                   Όσοι λάβετε μέρος για πρώτη φορά και δεν έχετε αριθμό ιστίου                                                                  α) Πρώτα  κάνετε δήλωση συμμετοχής, αφήνοντας το πεδίο ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΣΤΙΟΥ κενό                                   β) Θα επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΝΑΟΒΒ (2108974305) μεταξύ 13.30-17.30 και θα ζητήσετε να σας  παραχωρηθεί αριθμός ιστίου                                                                                                       γ) Αυτόν τον αριθμό θα τον κολλήσετε στα πανιά σας σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο.

Συνιστώμενος  βοηθητικός  εξοπλισμός.  Camel back για νερό, σωσίβιο, κινητό σε αδιάβροχη θήκη, έξτρα σχοινάκι  για downhaul ή  outhaul.

GPS.  Όσοι διαθέτουν προσωπικές συσκευές gps, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με τα αρχεία δεδομένων (.gpx, .sbn, .sbp) που θα αποσταλούν μετά τον αγώνα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μπορεί να προκύψει κατάταξη με κριτήριο το καλύτερο χρόνο ανά απόσταση (δλδ μέση μέγιστη ταχύτητα ανά ναυτικό μίλι ή 10km) ή και να δημιουργηθεί video ψηφιακής αναπαράστασης του αγώνα. Πληροφορίες σχετικά με τα gps υπάρχουν στα tips&tricks του www.speedslalom.gr

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διαδρομή ενδεχομένως να μικρύνει.

Sign in/Sign out - απόπλου/κατάπλου.  Ίσως το σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω. Όλοι οι αθλητές θα υπογράφουν λίγο πριν μπουν να τρέξουν και εμμέσως αφού τερματίσουν. Για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα  του κανόνα, παίρνουμε το χειρότερο σενάριο. Αθλητής μπαίνει να τρέξει ξεχνώντας να κάνει  sign in και του σπάει το άλμπουρο. Η επιτροπή, βάση πρακτικών θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητής, δεν μπήκε ποτέ στη θάλασσα. Τη συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε.                                                                                                                                                          

Μετά από εμπειρίες που αποκτήσαμε από τον περσινό αγώνα, σκοπεύουμε να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές προκειμένου το έργο των αγωνιζομένων αλλά και της επιτροπής  να είναι ποιο εύκολο. Έτσι το σημείο στροφής και επιστροφής δεν θα είναι σταθερό (νησί)  όπως στον περσινό αγώνα, αλλά μεταβλητό με σημαδούρα ή σκάφος που θα τοποθετηθεί αναλόγως με τη διεύθυνση του ανέμου έτσι ώστε η πορεία να βγει ακριβώς πλαγιοδρομία. Με λίγα λόγια, κάνουμε τον αγώνα αρκετά  ποιο εύκολο για αναβάτες μεσαίου επιπέδου, γυναίκες και παιδιά, έτσι ώστε η ολοκλήρωσή του να είναι ποιο εφικτή αλλά και ποιο ασφαλείς  καθώς όλοι οι αγωνιζόμενοι θα ταξιδεύουν σε μία ευθεία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλον.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί βάση πρόβλεψης καιρού. Η επιβεβαίωσή του θα γίνει στο παρόν site, 2 ημέρες πριν.

Για όποια άλλη απορία έχετε, μην διστάσετε να ρωτήσετε.

Ξεκινήστε προπονήσεις,

καλό καλοκαίρι και καλή διασκέδαση σε όλους.

Ανακοίνωση  

{fcomment}

Social Share: