serfer

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ότι αγνοείται 21χρονος σέρφερ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γλύφας και Αγίου Κωνσταντίνου στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λαμιώτης σέρφερ, ο οποίος μάλιστα είναι και πολύ καλός χειριστής της ιστιοσανίδας, ξεκίνησε από την παραλία Ραχών και βγήκε στα ανοιχτά του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού για να απολαύσει το αγαπημένο του σπορ.

Όμως από άγνωστη αιτία έσπασε το ιστίο και έτσι δεν μπορούσε να βγει να χειριστεί την ιστιοσανίδα με αποτέλεσμα να παλεύει στα ανοιχτά με τα κύματα.

Το λιμεναρχείο Στυλίδας κινητοποιήθηκε άμεσα με τρία πλωτά μέσα και 4 περιπολικά για τον εντοπισμό του 21χρονου σέρφερ. Λίγη ώρα αργότερα ένα από τα σκάφη του λιμενικού εντόπισε σώο τον σέρφερ, τον περισυνέλεξε και τον αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμανάκι των Ραχών.

Ο 21χρονος δεν χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο, αφού ήταν καλά στην υγεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σας αναμεταβιβάζουμε δελτίο τύπου του Γραφείου Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής της 07-06-2013, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «www.hcg.gr» και αφορά περιστατικό έρευνας και διάσωσης αγνοούμενου χειριστή ιστιοσανίδας που έλαβε χώρα χθες 07-06-2013 και χειρίστηκε άμεσα και με αποτελεσματικότητα το Λιμεναρχείο Στυλίδας:

« Ενημερώθηκε , απογευματινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ- ΕΛ. ΑΚΤ, ότι 21χρονος χειριστής ιστιοσανίδας (WINDSURF) αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γλύφας και Αγίου Κωνσταντίνου στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του από τρία (03) πλωτά και τέσσερα (04) χερσαία περιπολικά Λ.Σ- ΕΛ. ΑΚΤ, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ- ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ» Ν.Χ 481 και το Θ/Γ «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ» Σ.Α. 180. Λίγο αργότερα, πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ- ΕΛ. ΑΚΤ, εντόπισε και περισυνέλεξε τον 21χρονο σώο και τον αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Ραχών Φθιώτιδας. Ο ανωτέρω δήλωσε καλά στην υγεία του και αρνήθηκε τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση»

Στυλίδα 08 Ιουνίου 2013

Ο Λιμενάρχης

Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΛΙΑΚΟΣ Κυριάκος

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts