naish sup hellenic cup 2012 27 6

Μόλις ένα μήνα μετά το πολύ επιτυχημένο event Kitesurf festival 2012, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά στην παραλία του Δρεπάνου γνωστό τόπο συνάντησης windsurfers, kitesurfers και κολυμβητών.

Την περασμένη Κυριακή 5 Αυγούστου άναψαν τα αίματα στην παραλία όταν ένας αετός (kite) προσγειώθηκε «πάνω στα κεφάλια» του κόσμου που καθόταν στην παραλία, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Προκλήθηκε ένταση μεταξύ windsurfers λουομένων και kitesurfers. Οι κολυμβητές σχημάτισαν ενιαίο μέτωπο με τους windsurfers, φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα, ενώ οι kitesurfers ισχυρίζονταν ότι ήταν μια άτυχη στιγμή.

Η ένταση που δημιουργήθηκε ήταν μια πολύ κακή στιγμή για όλους όσους ήταν εκεί αφού νέοι άνθρωποι (αθλητές;) πιάστηκαν στα χεριά μπροστά σε παιδιά που απολάμβαναν το Κυριακάτικο μπάνιο τους. Ευτυχώς σύντομα επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και η κατάσταση εκτονώθηκε. Ο απόηχος όμως υπάρχει ακόμα...

Αυτόπτες μάρτυρες για χρόνια κολυμβητές στην παραλία του δρέπανου ισχυρίζονται ότι η κατάσταση αυτή τείνει να παγιωθεί αφού καθημερινά οι kitesurfers με τους αετούς βγαίνουν μέχρι έξω στην παραλία εκεί που υπάρχουν κολυμβητές και παιδιά για να κάνουν τα κόλπα τους. Έτσι, όπως ισχυρίζονται, είναι απλά τύχη αγαθή το ότι δεν έχει σημειωθεί έως τώρα κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Στην αντίπερα όχθη οι kitesurfers θεωρούν ότι όλα αυτά είναι ατυχή γεγονότα και ότι ως επί το πλείστον συμβαίνουν από ανεύθυνους αρχάριους ή από ξένους που έρχονται στην παραλία και δεν σέβονται τους κανόνες.

Την έλλειψη κανόνων πλεύσης επικαλείται και ο τρίτος πόλος οι windsurfers, οι οποίοι μετ' επιτάσεως ζητούν χωρίς να εισακούγονται, την οριοθέτηση των χώρων της παραλίας του Δρέπανου για τον κάθε χρήστη της, δηλαδή ξεχωριστοί χώροι για windsurf, kitesurf και κολύμβηση.

Το ζητούμενο είναι η ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων στην παραλία του Δρέπανου είτε πρόκειται για αθλητές των είτε για λουόμενους. Και τα δύο αυτά αθλήματα είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και επικίνδυνα και η εξάσκηση τους απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα.

Για να επιτευχθεί αυτό και να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά σαν αυτό της Κυριακής ή και χειρότερα πρέπει να επικρατήσει κοινή λογική, υπευθυνότητα, αλλά και συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων προκειμένου όλος ο κόσμος να παρακολουθεί με ασφάλεια από τη παραλία τα δύο αυτά συγκλονιστικά αθλήματα.

Ηρεμία παιδιά...

Πηγή: http://www.pelop.gr

{fcomments}

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts