w16-153905starting-720x400.jpg

Ο Άλκης Βωβός και η Σοφία Κουκουζέλη, πρώτευσαν στο Paros Wind Odyssey 2018 που φιλοξενήθηκε στην Πούντα στο πλαίσιο του International Windsurfing Tour (IWT). Ο αγώνας διήρκεσε τέσσερις ημέρες, όπου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 15 κούρσες οι οποίες και έκριναν την τελική κατάταξη. Οι Ζώης Θεοχάρης και Φίλιππος Αδαμίδης πήραν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες δεύτερη ήταν η Σαμ Μπίτνερ Ουίλσον και τρίτη η Θεοδώρα Γεωργιοπούλου.

«Ήταν ένας αγώνας που κύλησε ομαλά όλες τις ημέρες με σταθερά δυνατό αέρα. Οι κούρσες που δόθηκαν ήταν πολλές αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως δεν ξεπερνούν τις πέντε σε αντίστοιχες διοργανώσεις», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων (P.R.O) Αλέξης Κάτσιος, ο οποίος επεσήμανε «το νησί ενδείκνυται για τη διεξαγωγή τέτοιων αγώνων». 

Ο Δήμαρχος Πάρου Mάρκος Κωβαίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Πάρος αποτελεί ιδανικό τόπο φιλοξενίας υδάτινων σπορ με πρόσβαση σε μερικές από τις καλύτερες θαλάσσιες πίστες τις Μεσογείου και πως η επιστροφή μίας διεθνής αθλητικής διοργάνωσης στο νησί είναι απόδειξη προσέγγισης και ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού στην Πάρο.

Παρόντες στην τελετή έναρξης ήταν ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, ο παγκοσμίου φήμης πρωταθλητής ιστοσανίδας Κέβιν Πρίτσχαρντ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ (ΗΗSWA) Γεώργιος Γουλιέλμος κ.α.

Την τελευταία ημέρα του αγώνα η λήξη δόθηκε με τα αποτελέσματα στην κατάταξη ανδρών και γυναικών να διαμορφώνονται ως εξής:

Άνδρες:

Άλκης Βωβός
Ζώης Θεοχάρης
Φίλιππος Αδαμίδης

Γυναίκες:

Σοφία Κουκουζέλη
Sam Bittner Wilson
Θεοδώρα Γεωργιοπούλου

Η Πάρος θα συνεχίσει την παράδοση στο άθλημα της ιστιοσανίδας φιλοξενώντας αυτό το καλοκαίρι και το Πανελλήνιο Κύπελλο Iστιοσανίδας Σλάλομ στις 25-29 Αυγούστου στην περιοχή της Πούντας.

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts