kokkalanis

Ο καλύτερος φίλος του ανέμου...

Ο Βύρωνας ασχολείται αποκλειστικα με το windsurfing από την ηλικία των δεκατριών. Προπονείται και αγωνίζεται αποκλειστικά στο Mistral (έως το 2004) και στο RSX (στη συνέχεια) και από το 2006 μετράει ένα σωρό διακρίσεις...

Ποιος σε έβαλε στον αθλητισμό και ποιοι προπονητές σε έχουν βοηθήσει;
Στον αθλητισμό με έβαλε ο πατέρας μου σε ηλικία δώδεκα χρονών, κατευθείαν στο windsurf. Γράφτηκα σε ναυτικό όμιλο, όπου προπονητής μου τότε ήταν ο Δημήτρης Πηλίχος και μέχρι σήμερα είναι ο προσωπικός προπονητής μου.

Ποιες είναι οι κατηγορίες στο windsurf και με ποιες εσύ ασχολείσαι;
Οι κατηγορίες στο windsurf είναι οι εξής: wave, freestyle, slalom, formula και η ολυμπιακή κατηγορία RS:X, με την οποία και ασχολούμαι.

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερό σου χρόνο;
Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το freestyle και μερικές φορές με formula.

Άλλα αθλήματα τα οποία ακολουθείς;
Άλλα αθλήματα με τα οποία ασχολούμαι είναι το surf και, κυρίως, η ποδηλασία δρόμου και βουνού, που αποτελούν και κομμάτι της προπόνησής μου.

Ποιο είναι το πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου;
Οι προπονήσεις που κάνω είναι συνήθως διπλές. Δηλαδή, το πρωί ποδήλατο και το απόγευμα windsurf, ή και το ανάποδο. Όλα αυτά εξαρτώνται από την περίοδο που διανύω, αν είναι δηλαδή προαγωνιστική ή είναι περίοδος χαλάρωσης.

Εργάζεσαι κάπου;
Δεν εργάζομαι, ούτε σπουδάζω. Ασχολούμαι αποκλειστικά με το windsurf!

Από το windsurf βγάζεις λεφτά για να ζεις;
Το windsurf μπορεί να σου αποφέρει πόρους από χορηγίες και μόνο, διότι μισθός από την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία δεν μου παρέχεται.

Τι είναι αυτό που σε τραβάει τόσο πολύ σε αυτό που κάνεις;
Αυτό που με τραβάει στο windsurf είναι ο ανταγωνισμός και επίσης τα στοιχεία της φύσης. Ο άνεμος και τα κύματα!

Τι είναι για σένα ο άνεμος και τι η θάλασσα;
Η θάλασσα για μένα είναι το δεύτερό μου σπίτι. Από τότε που ξεκίνησα! Και τον άνεμο θα τον χαρακτήριζα ως τον καλύτερό μου φίλο!

Ποιοι σε στηρίζουν σε όλη σου αυτή την προσπάθεια;
Ο άνθρωπος που με στηρίζει-χορηγεί τα δύο τελευταία χρόνια είναι ο Πάρης Κασιδόκωστας. Χωρίς την βοήθειά του, το 80% του ετήσιου προπονητικού και αγωνιστικού προγράμματός μου δεν θα έβγαινε εις πέρας! Οι διακρίσεις που ήρθαν τα δύο τελευταία χρόνια, τις οφείλω σε μεγάλο βαθμό στον Πάρη.

Και τώρα, πες μας εν ολίγοις τι έχει γίνει με όλο αυτό το χαμό που δημιουργήθηκε με το windsurf ολυμπιακής κατηγορίας, τα πράγματα είναι όπως τα ξέρουμε ή όχι τελικά;
Το kite surfing ύστερα από ψηφοφορία εκπροσώπων από 36 χώρες επελέχθη να αντικαταστήσει το windsurf. 19 ψήφοι υπέρ του kite surf, έναντι 17 του wind surf για την τετραετία, μέχρι την ολυμπιάδα του Ριο το 2016. Αυτή η απόφαση προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στον χώρο, σε όλο τον κόσμο, διότι το kite surfing είναι ακόμα σε επίπεδο ανάπτυξης, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και υπάρχουν πολλές παράμετροι, κυρίως ασφάλειας στην οποία υστερεί! Στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα στην οποία γίνεται προσπάθεια να επαναφέρουν το άθλημα στην ολυμπιάδα, με την ονομασία vote windsurfing for 2016, όπου μαζεύουν ψήφους υπέρ του windsurfing. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 25000 ψήφοι. Τον Νοέμβριο στο ετήσιο meeting της διεθνούς ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας θα παρθεί η τελική απόφαση για την επόμενη τετραετία!

Διακρίσεις:
2012 European Championship, 2ος
2011 World Championship, 7ος
2011 European Championship, 2ος
2011 Weymouth Preolympic Regatta, 5ος
2011 Trofeo S.A.R. Princess Sofia, 4ος
2010 European Championship, 2ος
2010 42nd S.O.F Hyeres, 1ος
2010 Trofeo S.A.R. Princess Sofia, 1ος
2009 World Championship, 5ος
2006, 2007, 2009, 2010, 2011 Athens Eurolymp Week, 1ος

 

http://www.facebook.com/pages/Byron-Kokkalanis-Windsurfing/326039530788485

Πηγή: http://www.ough.gr/

{fcomments}

 

Social Share:
Slide thumbnail4sports Special Offers

banner zeus foils

banner zeus foils

glaridis 4sports surf shop

Τελευταία Posts

windyweek forecasts